Openingstijden:
ma, di, do en vr 08:30-18u
wo 08:30-12u
Bel: 06 2036 0894 of stuur een e-mail naar info@jedierenartsaanhuis.nl
Wat
In de mobiele dierenkliniek van Je dierenarts aan huis kunt u terecht voor alle voorkomende behandelingen, zoals bijvoorbeeld: chippen, gebitscontrole en -behandeling, vaccinaties, euthanasie, ontwormen en ontvlooien, castratie en sterilisaties, bloedonderzoek en operaties.
De mobiele praktijk is zo ingericht dat wij alle mogelijkheden hebben om uw huisdier goed en uitgebreid te onderzoeken en te behandelen.
Wilt u meer informatie? Bel ons dan op 06 2036 0894
Behandelingen:
- Vaccinaties
- Chippen
- Gebitscontrole en -behandeling
- Operaties
- Euthanasie
- Voorkomende behandelingen
Afspraak maken?
Bel 06 2036 0894
vul het afsprakenformulier in
of mail naar
info@jedierenartsaanhuis.nl
Vaccinaties
Door uw huisdier te vaccineren wordt zijn of haar afweer gestimuleerd. Zo is uw huisdier beter bestand tegen de ziekteverwekker waartegen het vaccin beschermt.
Voor veel mensen is vaccineren een extra kostenpost. Toch willen zij ook het allerbeste voor hun huisdier! Daarom kunt u bij ons terecht tegen een voordelig tarief.
Wat doen wij?
Wij kijken uw huisdier na, alleen een gezond dier kan gevaccineerd worden. We bespreken welke entingen nodig zijn, we enten uw huisdier en tot slot vullen wij het paspoort in.
We houden regelmatig entacties op verschillende locaties.
Voor meer informatie, ga naar acties.
Gebitscontrole en -behandeling
Laat u het gebit van uw huisdier ook goed verzorgen en onderhouden? Honden en katten krijgen gemiddeld vanaf hun 3e a 4e jaar al last van tandsteen en andere ongemakken. Begin daarom op tijd met een goede gebitsverzorging van uw huisdieren. U kunt dan tandbederf voorkomen. Problemen met het gebit kunt u herkennen aan:
- Slechte adem
- Niet of moeilijk eten
- Krabben of schuren aan de snuit
- Ontstoken tandvlees
- Bloedend tandvlees
- Tandsteen op gebit
- Speeksel uit de bek
Je dierenarts aan huis kan het gebit van uw huisdier controleren, schoonmaken, polijsten en extracties uitvoeren. In onze mobiele praktijk is alle apparatuur aanwezig.
Chippen
Van slechts 13% van de katten die in het dierenasiel terechtkomen wordt de eigenaar terug gevonden. Veel ‘binnenkatten’ worden niet gechipt, ‘omdat ze toch nooit buiten komen’. In de praktijk blijkt echter dat ook deze katten regelmatig vermist raken.
Daarom is ons advies: Chip je dier!
Sinds 1 april 2013 geldt een verplichte identificatie en registratie voor pups die na die datum geboren zijn en voor ná die datum geïmporteerde honden. Ook is het verplicht elke hond, kat of fret die naar het buitenland gaat te identificeren door middel van een chip.
Via het chipnummer, dat in het dierenpaspoort wordt gezet, is het dier aan het paspoort gelinkt en kan gecontroleerd worden of het betreffende dier gevaccineerd is en voldoet aan de invoereisen. Daarnaast verplichten de meeste dierverzekeringen een chip.
Wat doet de dierenarts?
De chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Met een naald wordt de chip onder de huid aangebracht. De meeste dieren reageren nauwelijks op deze ingreep. Daarna wordt met de chipreader gecontroleerd of de chip op zijn plaats zit. U wordt gevraagd uw adresgegevens, telefoonnummers en de gegevens van uw huisdier in te vullen op het Chipregistratieformulier. Deze gegevens worden door ons ingevoerd bij de BackHome Club. Op de website van de BackHome Club kunt u uw gegevens en die van uw huisdier terug vinden. Ook kunt u hier extra informatie en een foto van uw huisdier plaatsen. Bij vermissing kan uw huisdier dan ook aan de hand van deze foto worden herkend.
Meer informatie over chippen kunt u vinden op de website www.chipjedier.nl
Operaties
De mobiele dierenartspraktijk van Je dierenarts aan huis is uitgerust voor onder meer de volgende operaties:
- Castraties
- Sterilisaties
- Gebitsbehandelingen
- Algemene chirurgie zoals bultjes verwijderen, wonden hechten, ontklitten, enz.
- Blaassteen verwijderen
Werkwijze
- Eerst wordt het dier lichamelijk onderzocht.
- Bij welbevinden wordt uw dier onder narcose gebracht.
- In de praktijkauto vindt in een steriele omgeving de operatie plaats.
- Na de operatie zal uw dier weer langzaam wakker worden.
- Als uw dier voldoende wakker is, kan hij snel weer terug naar huis om in zijn vertrouwde omgeving verder te herstellen.
- Nazorg door de dierenarts.
Euthanasie
Soms komt u voor de vaak moeilijke keuze te staan of u uw dier wilt laten behandelen of dat het beter is om het in te laten slapen. Uiteraard adviseer en ondersteun ik u in deze situatie. Wanneer het beter is om uw dier in te laten slapen, is het heel fijn als dat op een waardige manier, in de eigen vertrouwde omgeving kan gebeuren. Beter voor het dier zelf, maar ook prettiger voor u.
Als het zover is kunnen we samen overleggen over wat de mogelijkheden zijn voor de eindbestemming van uw dier.
Wilt u meer informatie: bel ons op 06 2036 0894
Contact
Je dierenarts aan huis
Prinsenbeek en omgeving (o.a. Breda, Etten-Leur, Teteringen)
Voor het maken van een afspraak, bel 06 2036 0894, stuur een e-mail naar info@jedierenartsaanhuis.nl of vul het afsprakenformulier in.
Volg ons via
Ook interessant
Acties en Nieuws
Links
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Je dierenarts aan huis – Voor de beste zorg thuis en in de buurt!
2014-2023 © Je dierenarts aan huis | realisatie LadyLemon